top of page
DJI_0015-min.jpg

Asunto Oy Espoon Tähkä

laidunmaan logo kulta.png

Alueen edullisimmat vastikkeet

Kaikki Laidunmaanraitin kodit rakennetaan kestävästi ja laadukkaasti alan parhaiden ammattilaisten kanssa. Suunnittelun lähtökohtana on ollut energiatehokkuus ja vastuullisuus yhdistettynä toimivaan sekä huolelliseen tilasuunnitteluun. Lopputuloksena tarjoamme erittäin edullista asumista ja miellyttävää arkea.

01

modul 1.png

Klikkaa kuvaa, niin saat pohjakuvan isommaksi

Rakentamista laadulla ja ammatti-
taidolla

Rakennamme yhdessä DEN Groupin Designtalon kanssa 8 erinomaista energiatehokasta erillistaloa Laidunmaanraitille. Talot rakennetaan laadukkaasti pitkällä kokemuksella. Rakennamme yhteistyössä alan parhaiden ammattilaisten kanssa, näin varmistamme rakentamisen kestävää rakennustapaa noudattaen ekologisuus edellä.

LAIDUNMAANRAITTI view06_text.jpg
LAIDUNMAANRAITTI view01.jpg
LAIDUNMAANRAITTI view01-min (1)_edited.jpg
Auringosta lisää energiaa arkeen

Jokaiselle kodille kuuluu valmiiksi asennettuna 3kWp aurinkopaneelijärjestelmä helpottamaan energiakustannuksia. Arvioitu saavutettava energiamäärä vuodessa on noin 2800kWh, mikä vastaa esimerkiksi 50kWh akulla varustetun sähköauton lataamista täyteen 56 kertaa.

Faktoja kohteestamme

Mitä tarkoittaa
ECO2 -standardi:

Designtalo on uraauurtavasti tuonut Suomen markkinoille ekologiset, täysin hiilijalanjälkikompensoidut omakotitalot, joista ensimmäinen muuttovalmiina toteutettu talo on valmistunut vuonna 2022. ECO2-talojen erikoisuutena ovat mahdollisimman ekologiset rakennusmateriaalit ja koko kodin elinkaaren ajalta hyvitetty hiilijalanjälki. 

ECO2-talon jäljelle jäävä hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta, sillä DEN kompensoi päästöjä sertifioiduilla päästöhankkeilla. Hiilijalanjälkilaskennan jälkeen rakennuksen CO2-päästöt neutraloidaan hankkimalla sertifikaatteja hiilidioksidin sitomiseksi ilmakehästä.

Designtalolta asiakas saa aina itselleen raportin rakennuksen jättämästä hiilijalanjäljestä sekä todistuksen DENin suorittamasta päästökaupasta. Sertifikaatti on kodin omistajalle arvopaperi.

Vesi-ilmalämpöpumput parantavat energiatehokkuutta:

Vesi-ilmalämpöpumppu (VILP) muodostaa Laidunmaanraitin taloille autonomisen lämmitysjärjestelmän, jonka ansiosta asukas päättää itse omasta sähkönkulutuksestaan. Vesi-ilmalämpöpumppu on tekniikaltaan ja hyötysuhteeltaan vähäkuluisin Laidunmaanraitin omakotitalojen lämmitykseen. VILPin etuna esimerkiksi keskitettyyn maalämpöjärjestelmään nähden on edullisemman hankintakustannuksen lisäksi yksilöllisempi säätömahdollisuus sisätilan lämpötilaan. Nibe Split Box on invertterillä varustettu pumppu, jonka lämmöntuotto mukautuu automaattisesti kodin lämmitystarpeeseen ympäri vuoden ja toimii parhaalla hyötysuhteella aina -20 asteen pakkasiin asti. Pumpun tuottama lämpö johdetaan huonetiloihin vesikiertoisen lattialämmityksen kautta ja lämpötilaa säädetään huonekohtaisilla termostaateilla. Pumpun ulkoyksikkö on yksi hiljaisimpia ja sisäyksikkö ei pidä ääntä juuri lainkaan. Nibe myUplinkin avulla voit lisäksi valvoa ja hallita etänä kotisi lämmitystä ja käyttöveden lämpöä. Nibe Smart Price Adaptionin avulla taas voit säätää, kuinka voimakkaasti sähkön pörssihinta saa vaikuttaa sisälämpötilan ja/tai käyttöveden lämpötilaan.

Aurinkopaneeleista apua sähköntuotantoon:

Kohteen katolle asennetaan 3kWp aurinkopaneelijärjestelmä. Aurinkosähkö on ekologista, päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa. Järjestelmä on täysin huoltovapaa ja automaattisesti toimiva. Suomessa pääsääntöisesti aurinkoenergiaa voidaan tuottaa helmi-marraskuun välisen ajan ja suurin tuotto kohdistuu toukokuun ja elokuun väliselle ajalle. Vuosituottona kyseiselle järjestelmälle on arvioitu 2800kWh, mikä vastaa täyssähköauton lataamista 37 kertaa täyteen.

Faktoja kohteestamme

Ilmanvaihto:

Nykymääräysten mukaan eristetyissä asunnoissa lämpöhävikki on minimaalista, siksi suurin lämpöhävikin aiheuttaja on ilmanvaihto. Tämän vuoksi energiatehokasta kotia suunnitellessa on ensisijaisen tärkeää huomioida lämmön talteenotto ilmanvaihtojärjestelmässä. Vallox MV on A+ -energialuokan nykyaikainen ilmanvaihtokone automatiikkaa ja laadukasta sisäilmaa kaipaavalle. Kone pitää huolen sekä asukkaista että talon rakenteista. MV:n sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit tekevät ilmanvaihdosta automatisoidun ja tehostavat ilmanvaihtoa tarpeen mukaan, esimerkiksi suihkun aikana.  Tuloilman lämpötila pysyy ympärivuotisesti tasaisena. Koneen ohjain muistuttaa suodattimien vaihdon tarpeesta ja siitä löytyy viikkokello aikaohjelmia varten. Ohjaimessa on myös takkakytkintoiminto. Ilmanvaihdon ohjaaminen onnistuu tarvittaessa myös etänä.

Sähköautonlataus:

Jokaisen osakkaan on mahdollista hankkia oma laturi sähköautolle katospaikalle. Asuntojen yhteydessä oleviin katoksiin tehdään rakentamisen yhteydessä putkitukset valmiiksi asunnon ryhmäkeskukselta ja varaudutaan 11 kW latauslaitteen asennukseen. Myös yhteisen katoksen paikoille putkitetaan varaukset valmiiksi, näin ollen myös erilliskatosten paikat on mahdollista kytkeä asunnon omiin sähköihin teknisessä tilassa. Latauslaitteen hankinta ja asennus on asukkaan oman valinnan ja tarpeen varassa, varaus laturille on olemassa jokaisella autokatospaikalla. Koska laturien sähkönkulutus liitetään oman talon ryhmäkeskukseen, jokaisella asukkaalla on mahdollisuus hyödyntää oman sähkösopimuksen halvempia tunteja sekä aurinkopaneelien tuottamaa energiaa.

Rakennamme yhteistyössä

" Oikean kumppanin kanssa työskentely on sujuvaa ja lopputulos on asiakkaalle paras mahdollinen."

DEN Group, Designtalo

designtalo-logo-black-preview.png
Asuntoneuvojat_logo_final_edited.jpg
Image by Steven Kamenar

52 %

Energiatehokkaampi kuin 80-luvulla valmistunut vastaanvankokoinen talo. Suomen pientalokantaan tuli iso kohouma 80-luvulla, kun talopakettirakentaminen yleistyi. Koneellinen ilmanvaihto toteutettiin poistokoneilla ja lämmityksenä yleisesti suorasähkö tai kaukolämpö pattereilla. Tässä kohteessa ilmanvaihdossa on tehokas lämmöntalteenotto sekä lämmitys toteutetaan ilmavesilämpöpumpun avulla veteen ja lämmönjakaminen tapahtuu lattiakierron kautta. Talojen eristäminen on myös kehittynyt huomattavasti 80-lukuun verrattuna. 

*lämmitysenergian teoreettinen keskikulutus per asuinneliömetri on 80-luvun taloissa 175kwh/m² ja tämän päivän rakentamisessa 85kwh/m²

Miksi asunto-osakeyhtiö on hyvä valinta?

Asuminen asunto-osakeyhtiössä tuo monia etuja verrattuna kiinteistömuotoiseen asumiseen.

Kustannukset

Kustannukset ja arjen juoksevat kulut taloyhtiön osalta jaetaan osakkaiden kanssa tasan. Jätehuolto tai vastaavat kuukausittaiset kulut on edullisempi jakaa kaikille tasan kuin hankkia yksittäisen osakkaan toimesta.

Remontit

Taloyhtiön huoltotoimenpiteet tai tulevaisuudessa remonttitarpeet voidaan kilpailuttaa yhtiönä, jolloin syntyy kustannussäästöjä. Mikäli 8 taloa hankkii markiisit yhdessä, on tarjous ja asennus todennäköisemmin edullisempi. 

Yhteisöllisyys

Jokaisella on oma koti mutta myös yhteisö ympärillä. Toimiva taloyhtiö tarjoaa myös mahdollisuuden yhteisölliseen toimintaan naapuruston kanssa.

Woman in Hot Tub

Arjen luksusta porealtaassa

Laidunmaanraitin kaikissa kodeissa on varaukset omalle ulkoporealtaalle terassin yhteyteen. Muutostyöt ovat mahdollista rakennusaikana. Kysy lisää.

LAIDUNMAANRAITTI view05 (1)-min.jpg

Tutustu alueeseen videolla

Esittelemme Sinulle tarkemmin aluetta videon kautta. Tutustu siihen alla olevasta linkistä.

Marble Surface
Cracked Concrete Wall

Autamme mielellämme

Sovi kanssamme etätapaaminen,  lähdetään siitä liikkeelle. Kartoitetaan yhdessä perheenne nykyiset tarpeet ja tehdään suunnitelma uutta kotia kohti.

laidunmaan logo kulta.png
bottom of page